Online Updates at Welcome Hotel in Stockholm, Sweden

Stay Up-to-Date on News and Special Offers at Our Kista Hotel

Keep informed about everything that’s happening here at Welcome Hotel and in the Kista, Sweden area with our online updates. Check this page often to learn about events, special hotel offers and jobs, and Stockholm city news on a regular basis.

News categories
 • All
 • Test Category
 • Category 2
 • Category 3
 • Category 4
 • Middag och mordgåta på Wärdshuset Lasse Maja

  Upplev en mordgåta på i Stallet på Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest

  Tillsammans med Friluftsteater.se, har vi under vissa datum möjlighet att bjuda in till Mordgåta med 3-rätters middag. Läs mer på www.lassemaja.se

  Varmt välkomna!

   

 • Welcome Hotel <3 Tesla

  Nu du ladda din Tesla hos oss på Welcome Hotel i Barkarby.

  Vi tillhandahåller två laddstolpar avsedda endast för dig som Tesla-ägare.

  För dig med elbil av annat fabrikat finns det också möjlighet att ladda bilen vid vår universella laddstolpe.

  Anmäl dig i receptionen för att få ett tillstånd. Våra platser går ej att förboka.

  Varmt välkommen!

 • Några snabba frågor till vår Köksmästare

  Namn: Norbert Simon

  Ålder: 34

  Yrke: Köksmästare, Welcomegruppen

  Familj: Fru, två pojkar och en nyfödd liten flicka.

  Bor: I Barkarbystaden sedan tre år tillbaka. Det passar utmärkt för familjen och det är dessutom nära till jobbet på Welcome Hotel och Wärdshuset Lasse Maja.

  Bakgrund: Har jobbat hela livet inom restaurangbranschen, med allt från lunchrestauranger till fine dining, bröllop och konferensanläggningar. De senaste sex åren har jag jobbat som kock och köksmästare på Bar Central, på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

  Varför Welcome och Wärdshuset Lasse Maja? Jag känner så mycket kärlek till mat och matlagning. För mig är det ett kreativt och roligt yrke. Allra bäst blir det när jag får vara delaktig i verksamheten och planeringen av helheten. Här finns den möjligheten, vi har ett tydligt mål att ytterligare höja nivån, på måltiderna, på servicen och på upplevelsen. Jag började här i maj 2017 och att få vara en del i den här resan känns både motiverande och spännande.

  Vad är bäst på jobbet: Jag uppskattar den nyskaparanda och nyfikenhet som finns här. Vi vidareutvecklar konceptet och bygger något nytt. Jag kommer ursprungligen från Ungern. Där är det vanligt att man gör egen korv av olika sorter. Vid ett tillfälle gav jag bort korv i present till kollegorna här i Sverige och det blev sådan succé så jag har fortsatt att göra korv. Nu serveras min egengjorda korv i Bistron på Welcome Hotel. Det är väldigt roligt. Det blir mer sådant; korv, senap, glass och eget bröd till exempel. Hemlagat och närproducerat med kvalitet i råvaror och tillagning samt mycket goda smaker.

  Vad tycker du själv om att äta? Då skulle jag nog välja en riktigt vällagad, god köttgryta där köttet fått koka länge, tillsammans med smakrika kryddor som kummin och paprika. Finns det sedan ett gott bröd att doppa i grytan så är måltiden komplett. Fantastiskt gott! Jag tycker också om svensk husmanskost och att förstärka smakerna i den med lite mer kryddor, det tar fram det bästa i såväl Wallenbergare som rotmos och ärtsoppa.

 • Några Snabba frågor till vår F&B Manager

  Några snabba frågor till Mårten Östman, Food & Beverage Manager, Welcomegruppen

  Namn: Mårten Östman

  Ålder: 41

  Yrke: Food & Beverage Manager, Welcomegruppen

  Familj: Bor med fru, en hund och en katt i Knivsta. Övriga familjemedlemmar är mamma, en syster och en bror. 

  Startar morgonen: Med kaffe; svart och mycket, vid 05.30-06.00-tiden, tillsammans med uppdatering av nyhetsläget via läsplattan.

  Största utmaningen i karriären: När jag tog klivet och blev köksmästare för första gången. Det var både stort och skrämmande. Att nu senast få jobbet som Food & Beverage Manager här på Welcome Hotel och Wärdshuset Lasse Maja är ett otroligt roligt och utmanande steg i karriären. Jag älskar verkligen pulsen, blandningen av gäster och att det alltid blir tvära kast, framför allt om man jobbar med mat på hotell och kanske särskilt på ett hotell med konferensverksamhet. Det händer något hela tiden.

  Din roll i korthet: Som Food & Bevarage Manager säkerställer jag kvaliteten på den mat och dryck vi serverar till våra gäster på Welcome Hotel och våra konferenskunder på Wärdshuset Lasse Maja. Det handlar om allt från att skriva menyer till att träffa leverantörer, välja råvaror som gärna ska vara ekologiska och närodlade, och sedan tillsammans med duktiga medarbetare göra det bästa av det för kunden.

  Vilka trender ser du kring mat och dryck framöver? Trenden kring närproducerat, ekologiskt och vegetariskt fortsätter och utvecklas ännu mer. Det blir mindre kött och mer grönt på tallriken, mer nära och småskaligt. Jag tror det blir fler mikrobryggerier och gästerna kommer att göra sina val med större omsorg. Det handlar allt mer om att ge gästen en genuin upplevelse, något gästen kan berätta vidare om för vänner och bekanta. För vår egen del, när det gäller Welcome Hotel är målet och visionen framöver att utveckla Bistron till en självklar och naturlig mötesplats för alla som bor i området, perfekt att gå till för något gott att äta och dricka, vilken kväll i veckan som helst. Visionen för Wärdshuset Lasse Maja handlar också om mer generösa öppettider, inte bara för konferensgäster och det finns fantastiskt mycket att utveckla där, mycket tack vare den unika miljön.

  Det bästa med Welcome Hotel och Wärdshuset Lasse Maja? All den samlade erfarenhet som finns här i kombination med en attraktiv och helt nyrenoverad produkt. Hotellet är ett av få med tempererad utomhuspool och nu dessutom jacuzzi. Vi har även nybyggd bastu och relax för alla våra gäster. Med Wärdshuset Lasse Maja är det framför allt dess unika historia som känns väldigt spännande och intressant att bygga vidare på. Det är Sveriges näst äldsta restaurang med obruten restaurangtradition sedan 1671. Det är unikt att kunna bidra med en så klassisk miljö och ändå ha ett så centralt läge som vi har, bara 15 minuter från T-centeralen!