Online Updates at Welcome Hotel in Stockholm, Sweden

Stay Up-to-Date on News and Special Offers at Our Kista Hotel

Keep informed about everything that’s happening here at Welcome Hotel and in the Kista, Sweden area with our online updates. Check this page often to learn about events, special hotel offers and jobs, and Stockholm city news on a regular basis.

News categories
 • All
 • Test Category
 • Category 2
 • Category 3
 • Category 4
 • Några Snabba frågor till vår F&B Manager

  Några snabba frågor till Mårten Östman, Food & Beverage Manager, Welcomegruppen

  Namn: Mårten Östman

  Ålder: 41

  Yrke: Food & Beverage Manager, Welcomegruppen

  Familj: Bor med fru, en hund och en katt i Knivsta. Övriga familjemedlemmar är mamma, en syster och en bror. 

  Startar morgonen: Med kaffe; svart och mycket, vid 05.30-06.00-tiden, tillsammans med uppdatering av nyhetsläget via läsplattan.

  Största utmaningen i karriären: När jag tog klivet och blev köksmästare för första gången. Det var både stort och skrämmande. Att nu senast få jobbet som Food & Beverage Manager här på Welcome Hotel och Wärdshuset Lasse Maja är ett otroligt roligt och utmanande steg i karriären. Jag älskar verkligen pulsen, blandningen av gäster och att det alltid blir tvära kast, framför allt om man jobbar med mat på hotell och kanske särskilt på ett hotell med konferensverksamhet. Det händer något hela tiden.

  Din roll i korthet: Som Food & Bevarage Manager säkerställer jag kvaliteten på den mat och dryck vi serverar till våra gäster på Welcome Hotel och våra konferenskunder på Wärdshuset Lasse Maja. Det handlar om allt från att skriva menyer till att träffa leverantörer, välja råvaror som gärna ska vara ekologiska och närodlade, och sedan tillsammans med duktiga medarbetare göra det bästa av det för kunden.

  Vilka trender ser du kring mat och dryck framöver? Trenden kring närproducerat, ekologiskt och vegetariskt fortsätter och utvecklas ännu mer. Det blir mindre kött och mer grönt på tallriken, mer nära och småskaligt. Jag tror det blir fler mikrobryggerier och gästerna kommer att göra sina val med större omsorg. Det handlar allt mer om att ge gästen en genuin upplevelse, något gästen kan berätta vidare om för vänner och bekanta. För vår egen del, när det gäller Welcome Hotel är målet och visionen framöver att utveckla Bistron till en självklar och naturlig mötesplats för alla som bor i området, perfekt att gå till för något gott att äta och dricka, vilken kväll i veckan som helst. Visionen för Wärdshuset Lasse Maja handlar också om mer generösa öppettider, inte bara för konferensgäster och det finns fantastiskt mycket att utveckla där, mycket tack vare den unika miljön.

  Det bästa med Welcome Hotel och Wärdshuset Lasse Maja? All den samlade erfarenhet som finns här i kombination med en attraktiv och helt nyrenoverad produkt. Hotellet är ett av få med tempererad utomhuspool och nu dessutom jacuzzi. Vi har även nybyggd bastu och relax för alla våra gäster. Med Wärdshuset Lasse Maja är det framför allt dess unika historia som känns väldigt spännande och intressant att bygga vidare på. Det är Sveriges näst äldsta restaurang med obruten restaurangtradition sedan 1671. Det är unikt att kunna bidra med en så klassisk miljö och ändå ha ett så centralt läge som vi har, bara 15 minuter från T-centeralen!